Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In this article
 

  1. Round 1: Christmas Movies and Stories
  2. Round 2: Christmas Traditions and Songs
  3. Round 3: Santa and Reindeer
  4. Round 4: Festive Food and Treats
  5. Round 5: Christmas Around the World
  6. Tips for Hosting a Fun Christmas Quiz 

 

Welcome to the jolliest festive quiz this side of the North Pole! We’ve got more Christmas trivia than Santa’s daily diary, more giggles than a sleigh full of elves and enough questions to turn any event into a Christmas quiz for kids showdown. Compete in teams or tackle the tinsel trivia solo and don’t forget to reward your winners with a few Rowntree's goodies – a bag of Jelly Tots® works a treat! So let’s make like a cracker and get cracking.  

For even more inspiration and ideas delivered straight to your inbox, sign up for our monthly newsletter

How to Play 

  • Assign a Master of Festi-monies to conduct the quiz!  
  • Divide into teams or solo players.
  • Each correct answer = 1 point.
  • Keep score and announce winners at the end.
  • Have a selection of tasty Nestlé Confectionery treats as prizes. See our suggestions after the quiz below!  
     

Round 1: Christmas Movies and Stories 🎄 

  1. Who tries to stop Christmas in “How the Grinch Stole Christmas”?

    A) Santa Claus  

    B) The Grinch

    C) Frosty the Snowman

    Answer: B) The Grinch

  2. In “Home Alone”, where are Kevin McCallister’s parents flying to when they realise he has been left behind?  

    A) New York  

    B) Chicago  

    C) Paris

    Answer: C) Paris

  3. Rudolph guides Santa’s sleigh with what colour nose?  

    A) Blue  

    B) Red  

    C) Green

    Answer: B) Red  

  4. What decoration is often placed on top of a Christmas tree?  

    A) Star

    B) Fruit Pastille  

    C) Bell

    Answer: A) Star

  5. Which movie features an elf named Buddy?  

    A) Elf  

    B) Frozen  

    C) The Santa Clause

    Answer: A) Elf

  6. Who’s the most famous snowman?

    A) Snowy

    B) Freezer

    C) Olaf

    Answer: C) Olaf

  7. In “The Christmas Chronicles,” what does Father Christmas get arrested for?

    A) Burning the mince pies  

    B) Stealing a car and racing through the city

    C) Causing big trouble in Chinatown

    Answer: B) Stealing a car and racing through the city. He allows himself to be arrested so Teddy and Kate can escape with the reindeer and save Christmas.

  8. What town does Jack Skellington belong to in “The Nightmare Before Christmas”? 
     

    A) Aero® town

    B) Halloween town

    C) Christmas town

    Answer: B) Halloween town

  9. Who is the heroine in “The Nutcracker”?

    A) Maria  

    B) Clara  

    C) Cinderella

    Answer: B) Clara

  10. What is the Grinch’s dog’s name in “How the Grinch Stole Christmas”?

    A) Max  

    B) Duck

    C) Robot  

    Answer: A) Max  

 

Collage of a Snowman asking a quiz question with dark green background

Round 2: Christmas Traditions and Songs ⛄ 

  1. “Jingle Bells” mentions riding in a…

    A) One-horse open sleigh  

    B) Reindeer sleigh  

    C) Cow carriage

    Answer: A) One-horse open sleigh  

  2. What do we traditionally place inside a Christmas cracker?

    A) A small gift and a joke  

    B) Candy canes  

    C) Popcorn and firecrackers

    Answer: A) A small gift and a joke

  3. In the UK, what pudding is served on Christmas Day?

    A) Fruitless fruitcake

    B) Christmas pudding  

    C) Chocolate log

    Answer: B) Christmas pudding

  4. Which reindeer’s name starts with “B”?  

    A) Blitzen  

    B) Basher  

    C) Bixen

    Answer: A) Blitzen

  5. How many wise men are said to have visited baby Jesus?

    A) Three  

    B) Five  

    C) One

    Answer: A) Three  

  6. What is the colour of Santa’s suit?

    A) Blue and rainbow

    B) Red and white

    C) Green and gold

    Answer: B) Red and white

  7. Name the next lyrics to this famous Christmas song:

    “All I want for Christmas is…

    A) Shoes

    B) News

    C) You

  8.  We hang these by the fireplace for Santa to fill:

    A) Upside-down bells  

    B) Stockings  

    C) Lights

    Answer: B) Stockings  

  9. In “We Wish You a Merry Christmas,” what do people demand?

    A) Rowntree’s® Randoms  

    B) Figgy pudding  

    C) Hot chocolate

    Answer: B) Figgy pudding

  10. What plant is traditionally kissed under at Christmas time?

    A) Ivy  

    B) Holly  

    C) Mistletoe

    Answer: C) Mistletoe 

     

 Collage of a reindeer graphic asking a quiz question on a dark green background

Round 3: Santa and Reindeer 🎅 

  1. Which pole does Santa live at?

    A) The North Pole  

    B) The Northwest Pole

    C) The North Sole

    Answer: A) The North Pole

  2. What does Santa ride in to deliver gifts?

    A) Sleighlicopter  

    B) Sleigh  

    C) Reindeer' SUV

    Answer: B) Sleigh

  3. How many reindeer pull the sleigh (excluding Rudolph)?  

    A) 8

    B) 9  

    C) 7

    Answer: A) 8

  4. Who is the most famous reindeer?

    A) Comet  

    B) Rudolph  

    C) Cupid

    Answer: B) Rudolph

  5. Santa traditionally enters houses by …

    A) The front door  

    B) The chimney  

    C) The window

    Answer: B) The chimney

  6. What treats do kids leave for Santa?

    A) Cookies and milk  

    B) After Eight®

    C) Broccoli

    Answer: A) Cookies and milk

  7. “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” was first sung in which year?

    A) 1939  

    B) 1981  

    C) 1962

    Answer: A) 1939

  8. How many wheels does Santa’s sleigh have?  

    A) 2  

    B) 4  

    C) 0

    Answer: C) 0

  9. Santa’s laugh is often spelt…

    A) Ho-ho-ho  

    B) Ha-ha-ha  

    C) He-he-he

    Answer: A) Ho-ho-ho

  10. How many antlers do reindeer have?  

    A) None  

    B) 2  

    C) 4

    Answer: B) 2 
     

 Collage of a Santa asking a Christmas quiz question on a dark green background

Round 4: Festive Food and Treats 🎁 

  1. What shape is a candy cane?

    A) J  

    B) S  

    C) P

    Answer: A) J

  2. Which Nestlé brand has 11 flavours to enjoy at Christmas?  

    A) Smarties®  

    B) Quality Street®  

    C) Milkybar®

    Answer: B) Quality Street®

  3. Which drink is often enjoyed on Christmas Eve?

    A) Hot chocolate  

    B) Lemonade  

    C) Iced tea

    Answer: A) Hot chocolate

  4. What is a Yule log dessert made of?

    A) Bread  

    B) Chocolate cake  

    C) Cheese

    Answer: B) Chocolate cake

  5. What ingredients are used to make mince pies?

    A) Pastry and chocolate  

    B) Meringues and fruit  

    C) Sweet mincemeat and pastry  

    Answer: C) Sweet mincemeat and pastry

  6. Which sandwiches are traditionally eaten in the UK after Christmas?

    A) Tuna

    B) Turkey

    C) Egg

    Answer: B) Turkey

  7. What is the most popular Quality Street® flavour?

    A) The Purple One

    B) The Toffee Penny  

    C) The Twirly Wheel

    Answer: A) The Purple One

  8. What roast is traditionally served at Christmas lunch?  

    A) Roasted onions

    B) Roasted crocodile

    C) Roasted turkey

    Answer: C) Roasted turkey

  9. Festive fruitcake often includes…

    A) Tomatoes  

    B) Raisins  

    C) Milkybar® Buttons  

    Answer: B) Raisins

  10. What’s the main ingredient in mince pies?

    A) Beef

    B) Fruit  

    C) Chillies 

    Answer: B) Fruit 
     

Collage of a Gingerbread Man asking a quiz question on a dark green background

Round 5: Christmas Around the World 🌟 

  1. In what country is Christmas Eve called “Nochebuena”?  

    A) Mexico  

    B) Italy  

    C) Germany

    Answer: A) Mexico

  2. In Sweden, what figure delivers presents on Christmas Eve?

    A) Father Frost  

    B) The Jul Tomte

    C) Belsnickel

    Answer: B) The Jul Tomte

  3. In Australia, Christmas often falls during…

    A) Winter  

    B) Summer  

    C) Autumn

    Answer: B) Summer

  4. In Iceland, children receive…

    A) Gifts from elves  

    B) Elf hats  

    C) Candy toys  

    Answer: A) Gifts from elves

  5. In Japan, it's popular to eat fast food from a chain for Christmas! Which one?

    A) McDonald’s  

    B) KFC  

    C) Burger King

    Answer: B) KFC

  6. When is Boxing Day celebrated?

    A) The day after Christmas  

    B) On Tuesday  

    C) The day before Christmas

    Answer: A) The day after Christmas  

  7. In which country are Christmas markets called “Christkindlesmarkt”?

    A) Austria  

    B) Germany  

    C) Czech Republic

    Answer: B) Germany

  8. In Italy, La Befana is a…

    A) Witch delivering gifts  

    B) Fairy godmother  

    C) Christmas elf

    Answer: A) Witch delivering gifts

  9. Which country invented the Christmas tree tradition?

    A) Russia  

    B) Germany  

    C) Canada

    Answer: B) Germany

Mix and match the teams with adults and kids or make it kids versus adults and see who sleighs who!

Tips for Hosting a Fun Christmas Quiz

Follow our Christmas quiz for kids roadmap to sweet success!

Plan your Theme 

Everything is always more fun with a theme, so give your Christmas quiz for kids a festive spin! Whether it’s the Ugly Christmas Jumper Olympics, the Reindeer Rumble, or the Eggnog Eggheads, have your players dress the part and give each team a name. You could also create a few spot prizes for Best Dressed and Best Team Spirit. 

 

Mix Food, Fun and Games 

You’ve got your theme and now it’s time to put it into action! Think tasty treats like our Reindeer Muffins, Christmas Biscuits,or our Christmas Shortbread Snowmen, why not also add some fruit, veg sticks with dips to share? Or, break up the rounds with a few festive jokes from our Christmas Jokes for Kids article and reward the ultimate winning team or player with a bespoke Christmas-themed Sweet Cone to share around.

“Mix and match the teams with adults and kids or make it kids versus adults and see who sleighs who!”

Cater to Different Age Groups 

Just because our quiz is for kids doesn't mean the big kids (adults) can’t get involved. Mix and match the teams with adults and kids or make it kids versus adults and see who sleighs who! Nestlé has plenty of adult and kids treats to satisfy all tastes, so mix it up with a selection of fun and chewy prizes like Rowntree’s® Jelly Tots and Smarties® for kids and Quality Street® or After Eight® for the older crowd. 

 

Keep Things Stress-Free and Festive 

As much as it is a competition, your Christmas quiz for kids should be fun and rewarding. Keep it light-hearted and festive. Prizes, silly jokes, fun snacks and drinks like eggnog or a festive fruit juice punch all add to the holiday spirit.  

 

 Go All Out with Decorations!

Make your quiz night shine brighter than Rudolph's famous nose with a few festive lights and decorations. LED strips of white and multicoloured lights will add charm and cheer to any space. Festive decorations like snowmen, snowflakes, reindeer, elves and Santa can bring your space to life. For holiday spirit bonus points, forage a little holly and berries in the countryside!

 

The Winners Circle 

And just like that, we’ve come to the end of our Christmas quiz for kids guide. All that’s left to do is put our sweet plan into motion and have the best holiday season ever. Happy holidays!